Moduri De Gândire %∭√😉

A Gândi Matematic! – Iată un deziderat deseori formulat, dar căruia nu i s-a deslușit încă înțelesul deplin. Lăsăm deoparte interpretările vulgarizatoare, bazate pe ignoranță (dar alimentate de atâtea prezentări nefericite ale matematicii), după care gândirea matematică s-ar manifesta prin capacitatea de a memora date numerice și de a efectua cu cât mai mare rapiditate diferite calcule. Se crede de obicei că a gândi matematic înseamnă a gândi exact. 🤔

4 thoughts on “Moduri De Gândire %∭√😉

 1. După părerea mea, a gândi matematic înseamnă a gândi cu logică strictă. Nu în sensul doi plus doi este egal cu patru, ci văzând lumea ca cauză și efect. Urări pentru noul an.

 2. În ceea ce mă privește asta înseamnă să fii practic. Filologul de mine habar n-are de cele mai simple noțiuni de matematică, dar pune-mă să-ți organizez viața și nu mai ai nici o grijă. Îți rezolv și probleme de matematică dacă-mi pun mintea. 🙂 La mulți ani, Ileana! Ia un pahar de șampanie și lasă matematica pentru vremuri de restriște. Acum e momentul să ne veselim. 🙂 Te imbrățișez cu drag.

  1. In situatia prezentata de tine, apelez cu drag! Am mare nevoie !
   Sa treacum anul si mai vedem!
   La multi ani draga mea ! 🎄🤗❤️😘
   Mi-am luat sampanie fara alcool 😉

Sunt zeci, sute, mii de motive ca să zâmbești, iar tu rămâi cel mai bun dintre ele! Cu respect Ileana