O Întâmplare… ✍️

Doi mari mistici ai Indiei, Kabir si Farid s-au întâlnit și timp de două zile au stat tăcuți alături. Discipolii erau foarte frustrați;ei ar fi vrut ca cei doi să vorbească, astfel încât ei să poată învăța foarte multe. Ei speraseră luni de zile ca Farid și Kabir să se întâlnească, să aibă loc o mare discuție și ei să se bucure de ea. Dar cei doi stăteau tăcuți și discipolii moțăiau. Dar, ce se întâmplase cu cei doi oameni ? Kabir nu fusese niciodată tăcut cu discipolii săi și nici Farid nu fusese tăcut cu discipolii săi.
După două zile, când Kabir și Farid s-au îmbrățișat și și-au luat rămas bun în tăcere și când discipolii au rămas fiecare cu maestrul sau, aceștia din urmă au năvălit cu întrebările: “Ce n-a mers bine ? de luni de zile am așteptat să vă întâlniți, iar voi n-ați rostit nici măcar un singur cuvânt. Aceste doua zile au fost pentru noi un chin”. Iar Kabir spuse: “Dar nu aveam nimic de spus, Farid poate înțelege tăcerea. Dacă aș fi spus ceva, m-ar fi crezut ignorant, pentru că atunci când liniștea există și liniștea o poate spune, ce rost au cuvintele? Noi trăim în aceeași lume. În clipa în care am privit în ochii lui și el a privit în ochii mei, ne-am recunoscut. Dialogul s-a sfârșit înainte de a începe”.
Iar discipolii au întrebat: “Dar ce ați făcut timp de doua zile?” Si Farid spuse: “Pur și simplu ne-am bucurat unul de altul, fiecare de spațiul celuilalt. Eram oaspeți reciproci. Ne-am dizolvat unul în altul, ne-am contopit unul cu celălalt, am dansat, am cântat. Dar toate acestea s-au întâmplat în tăcere.”

Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.