De ce le place câinilor să mănânce iarbă?

Mulți stăpâni de câini se îngrijorează atunci când patrupedul lor mănâncă iarbă, fară a ști că acest comportament nu este dăunător animalului lor de companie. Acest obicei este un lucru comun la patrupezi, și poartă numele de sindromul pica – o tulburare care se manifestă prin consumul de alimente necomestibile, precum pământ, var, iarbă etc.

Există o serie de motive pentru care câinii mănâncă iarbă. Fac asta pentru a adăuga fibre în dieta lor, pentru a-și provoca vărsături dacă se simt rău sau pur și simplu din plictiseală, fapt pentru care veterinarii îl consideră un comportament obișnuit. Iată cele mai frecvente motive pentru care patrupedul tău mănâncă iarbă.

DIN CAUZA UNUI DEFICIT ÎN ALIMENTAȚIE

Iarba conține fibre dietetice. Unii câini mănâncă iarbă pentru a umple un gol în alimentația lor. „Dacă nu vă hrăniți câinele cu o dietă premium, este posibil să mănânce iarbă pentru a obține furaje suplimentare”, spune dr. Jim Kennedy, un veterinar de la Greencross Vets Beenleigh.

PENTRU CĂ ESTE O ACTIVITATE CARE ÎL BUCURĂ

Este posibil ca patrupedul vostru să mănânce iarbă pentru că pur și simplu se bucură de gust sau textura sa. Cu toate acestea, aveți grijă ca acesta să nu mestece iarbă care a fost tratată cu pesticide sau substanțe chimice.

CÂND ÎI SUPĂRĂ STOMACUL

Nu toți câinii vomită după ce au mâncat iarbă, dar unii câini mănâncă iarbă pentru a se elibera de mâncarea care le supără stomacul. „Uneori, exact asta vrea câinele tău să facă – puiul se simte puțin rău și știe că dacă mănâncă iarbă i-ar putea cauza vărsături și o burtică mai liniștită”.

PROBLEME COMPORTAMENTALE

Există, de asemenea, șansa ca patrupedul tău să se plictisească pur și simplu. Dacă câinele tău stă închis toată ziua în curtea din spate, iarba poate deveni un mod de distragere.

Author: Petrica

4 thoughts on “De ce le place câinilor să mănânce iarbă?

  1. Habar nu am de ce mănâncă Aki iarba stiu doar ca e un anumit fel si doar din anumite locuri si asta ma deranjaza ca daca mânca de oriunde il puteam folosi ca cositoare!

    1. Asa este, nu mananca orice fir de iarba ci doar cele care cred ei ca le sunt necesare dietei. Pana sa citesc acest articol, nici eu nu stiam de ce Dodo a mea paste iarba ca o vacuta 🙂

Sunt zeci, sute, mii de motive ca să zâmbești, iar tu rămâi cel mai bun dintre ele! Cu respect Ileana